Oplevelser

AggerA ligger i den smukke Nationalpark Thy, hvor der er rig mulighed for at opleve naturen helt tæt på, udforske de vilde omgivelser og opleve det unikke dyreliv, mens du nyder roen og freden i denne smukke del af Danmark.

Der er også masser af muligheder for aktiv ferie i og omkring Aggers unikke natur. Vi tilbyder spændende oplevelser for hele familien. Lej alt fra MTB, SUP, kajak og udstyr til undervandsjagt eller fiskeri.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores A-hus og give dig en ferie, du aldrig vil glemme. Velkommen til AggerA!

Vandreture på egen hånd

Der er flere oplagte vandreruter i området ved Agger Tange og Flade Sø. Kun en enkelt er afmærket med gule pile på røde egepæle i terrænet, men de øvrige giver sig selv og rummer fantastiske naturoplevelser.

1. Rundt om Flade Sø – ca. 10 km. Start i Agger by, gå op på diget og mod nord ad den afmærkede sti. Du har Vesterhavet på venstre hånd og først Agger by og siden Flade Sø på højre hånd. Stien følger søen mod øst, til du når landevejen. Gå ad landevejen og nyd synet af Flade Sø mod vest og Ørum Sø mod øst. Du kan fortsætte ad landevejen hele vejen til Krik, før du svinger tilbage mod Agger, eller du kan følge den afmærkede sti rundt om Flade Sø tilbage til Agger by.

2. Byrundtur – ca. 5 km. En anden og kortere rute er en gåtur rundt i Agger, der starter ved stranden, går ind i landet på en sti lige nord om byen, ned gennem de små gader og med en afstikker sydover til tangen, hvorefter du igen vender ansigtet mod vest og går syd om byen tilbage til stranden.

3. Tangen Rundt. - Du kan også vælge at gå syd på ad diget fra stranden i Agger by og nyde hele strækningen ud over Agger Tange. Her vil du opleve det helt særlige, det er, at have det brusende hav på den ene side og den roligere lagune og fjorden på den anden side. Når du når Høfde 72, kan du følge stien ud på Færgevejen og gå ad cykelstien tilbage til Agger by – eller du kan gå ad diget tilbage igen og se det hele lidt fra den anden side.

Se folder med vandreture her

De sorte huse og Fiskerhuset

Oplev også de såkaldte ”De Sorte Huse”, hvor du kan blive klog på områdets og kystsikringens historie. De Sorte Huse er en kulturperle med udstilling om byens og fiskeriets historie, men også adskillige kulturelle arrangementer. Der findes også et "madpakkehus".

Fiskerhuset i Agger formidler Aggers historie, levevilkår og byggeskik på Vestkysten. Huset er fredet og de små lavloftede rum har en særlig atmosfære. Man går ud fra at huset Fiskerhuset er bygget i 1749, da dette årstal er indskåret i skabslågen i køkkenet, som derfor ses som husets dåbsattest. Der findes særudstilling i anneks, bl.a. om livet i Agger og byggeskik i Thy i 1800-tallet.

Danmarks længste handicapsti

Agger har Danmarks længste handicapsti. Fra parkeringspladsen ved klitterne for enden af Vesterhavsgade, går stien op på klitten, hvorefter du enten kan tage til venstre eller højre.

Mod venstre kommer du på asfaltvej i retning af Agger Tange, den sydligste del af Nationalpark Thy, hvor du i fuglereservatet kan iagttage fugle på alle årstider. Drejer du til højre, er du på vej mod Lodbjerg Fyr, der kan anes i det fjerne, og hvor Flade Sø ligger lige bagved klitterne.

Informationscenteret Svanholmhus

På Agger Tange finder du også informationscentret "Svaneholmhus", som ligger helt nede på sydspidsen af tangen.

Her kan du få en pause langt væk fra det hele.
Kom hertil både i bil, til fods, på cykel, i kajak eller i båd.

Det lille center er fremført bæredygtigt og i harmoni med de rå omgivelser. I huset kan du fordybe dig i områdets natur. Læs om kystlagunen og strandengene, planterne og fuglene på Agger Tange. Få svar på dine spørgsmål om Nationalpark Thy ved hjælp af interaktive skærme.

Svanholmhus er et godt udgangspunkt for et besøg i Nationalpark Thy.

Golf

Ønsker du at spille golf, byder området på virkelig gode og udfordrende golfbaner – med varierende sværhedsgrad.

Fælles for dem alle er, at de tilbyder golf kombineret med den friske duft at saltvand i næsen.

Besøg for eksempel Sydthy Golfklub mellem Hurup og Vestervig, der har en 18-hullers golfbane af høj kvalitet, en 6-hullers par 3-bane, en driving range, en indspilsgreen og en puttinggreen.

JyllandsAkvariet & Sælsafari

I JyllandsAkvariet kan du se, mærke og opleve et bredt udvalg af de mange forskellige fisk, der lever i Nordsøen og Limfjorden.

Her kan du komme helt tæt på fiskene i de mange rørebassiner med spændende fisk, krabber og andre skaldyr.

Tør du klappe en haj på hovedet, holde en krabbe i hånden og stryge en rokke over ryggen?

I Thyborøn har du også mulighed for at tage på safari. Du kan tage med på både ravsafari, sælsafari, østerssafari eller fiskepasserens traktortur.

FAKTA OM JYLLANDSAKVARIET

Kun 9 km fra Agger Tange Feriecenter
Akvarium med fisk, krabber og skaldyr
Rørebassin
Medbragt mad tilladt

Nationalpark Thy

I de små landsbyer som for eksempel Nørre Vorupør og Stenbjerg kan du stadig opleve fiskere trække deres både op på stranden, som de har gjort i flere hundrede år.

Vil du blæses bagover af en af stedets flotteste udsigter, anbefaler vi en tur til Lodbjerg fyr, hvorfra du har udsigt ud over havet og det store hede- og plantage område, som tårnet ligger midt i.

Du kan opleve Nationalpark Thy både på cykel, mountainbike, til fods eller fra hesteryg via parkens ruter.

Læs mere om Nationalpark Thy her

Lodbjerg Fyr

Lodbjerg Fyr ligger midt ude i et stort hede- og plantage område og fra toppen af fyret er der en vid udsigt over klithede og hav.

Fyret blev bygget i 1883 og tændt første gang 28. november 1884. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset har en højde på 48 meter over havet.

Lodbjerg Fyr er et såkaldt anduvningsfyr, som med sit kraftige lys om natten har støttet skibenes landkending og sejlads i kystnære farvande. Lodbjerg Fyr lyser stadig med to hvide blink hver nat med 20 sekunders mellemrum.

Lodbjerg Fyr genåbnede i maj 2019 efter en gennemgribende restaurering.

Der er adgang til fyrtårnet mod betaling. Herfra er der udsigt over smukke Nationalpark Thy.

Efter en tur i fyrtårnet er der mulighed for en vandretur i Thy. Der er en markeret sti, som fører til den høje klit Penbjerg.

chevron-downarrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram